Loïc Touzé

Loïc Touzé is danser en choreograaf. Hij is momenteel verbonden aan de verenging ORO, gevestigd in Nantes sinds 2010. Hij heeft verschillende projecten op stapel gezet, in samenwerking met andere dansers maar ook met artiesten uit de wereld van muziek en visuele kunst. Van zijn hand, tussen 2003 en 2015, zijn onder meer LOVE, La Chance, Ô MONTAGNE en FANFARE. Hij vergezelde tevens de acrobaten van het gezelschap XY in hun laatste twee voorstellingen.
Tussen 2001 en 2006 stond hij mee aan de leiding van de Laboratoires d’Aubervilliers, samen met Yvane Chapuis en François Piron. Hij is codirecteur van Honolulu in Nantes en ligt aan de oorsprong van het project Autour de la Table, met Anne Kerzerho.
Vorming rond, en verspreiding van de choreografische cultuur hebben een belangrijke plaats in zijn werk. Zo is hij sinds 2010 bezig aan een onderzoek rond de figuur binnen dans, in samenwerking met Mathieu Bouvier. Hij is regelmatig als gastdocent aan de slag in verschillende kunstopleidingen (theater, dans, visuele kunst).