Cassiel Gaube

Cassiel Gaube is een danser en choreograaf die in 2016 afstudeerde aan de Performing Arts, Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) in Brussel. Als performer werkte hij samen met choreograaf Benjamin Vandewalle voor zijn creaties Walking the Line en Framing the Circle, en met beeldend kunstenaar Fabrice Samyn en choreografe Manon Santkin voor de voorstelling A Breath Cycle. In 2017 kreeg hij de Belgische VOCATIO-beurs waarmee hij zijn eigen werk als choreograaf kan ontwikkelen.
Momenteel maakt hij creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij duikt voornamelijk in de wereld van de house dance en gaat op zoek naar de organiserende principes ervan en de mogelijke wisselwerking met de actie van het wandelen.
Cassiel Gaube creëerde de solo Farmer Train Swirl – Étude, die gestalte geeft aan het onderzoek dat hij op het gebied van straatdansen uitvoerde. Het stuk ging in première tijdens het End of Winter Festival in het Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) in februari 2019. In 2019 is hij artist-in-residence bij La Ménagerie de Verre in Parijs. In deze context zal hij de voorstelling Trails & Grooves maken, dat de zoektocht die in de solo is begonnen, zal verlengen en uitbreiden. Trails & Grooves zal in première gaan tijdens het festival Les Inaccoutumés, in La Ménagerie de Verre in november 2019.
Als docent wordt Cassiel Gaube regelmatig uitgenodigd om professionele trainingen en workshops te geven in dansstudio’s zoals DansCentrumJette, La Raffinerie, P.A.R.T.S. SummerSchool in Brussel en La Ménagerie de Verre in Parijs.