Alain Michard

Alain Michard is een Franse choreograaf die woont en werkt in Rennes. Vertrekkende van dans, ontwikkelt hij artistieke projecten waarbij verschillende media (muziek, film, fotografie, tekst) alternerend aan bod komen. Hij werkt vaak samen met andere kunstenaars en opent regelmatig de deur aan amateurs en bewoners van de plekken waar hij zijn projecten realiseert (A domicile, École ouverte,…)
In zijn creaties en projecten vindt men steevast de thema’s van reizen, omzwervingen, de zoektocht naar een gemeenschap terug. Hij creëert regelmatig stukken voor de openbare ruimte die zich baseren op de perceptie en de verbeelding van steden en landschappen.
In zijn werk speelt overdracht een belangrijke rol, aangezien de pedagogie altijd deel uitmaakt van zijn artistieke projecten. Hij geeft regelmatig gastcolleges aan universiteiten en hogescholen voor kunst en architectuur. Zijn films gaan van documentaire tot fictie, de meesten onder hen met dans als centraal thema. Hij heeft gedanst in choreografieën van Odile Duboc, Marco Berrettini, Boris Charmatz, en regisseur Xavier Marchand.
Hij realiseert en presenteert zijn werk zowel in Frankrijk als daarbuiten (Italië, Canada, Turkije, België, Portugal, Brazilië, Japan,…)