Stuk voor 4 artiesten

WORK

Claudio Stellato

Creatie 2020 / Alle leeftijden 7+

Conception, mise en scène : Claudio Stellato
Interprètes : Joris Baltz, Oscar De Nova De La Fuente, Mathieu Delangle, Nathalie Maufroy
Administration, diffusion : Laëtitia Miranda-Neri

Production : Cie Claudio Stellato
Coproduction: Charleroi danse,Les Halles de Schaerbeek, Théâtre National, La Verrerie d’Alès – Pôle National Cirque Occitanie, Dommelhof -Theater Op de Markt, C-TAKT, Carré-Colonnes – Scène Conventionnée d’Intérêt National Art et Création – Saint Médard en Jalles/Blanquefort, Les Atelier Frappaz – CNAREP de Villeurbanne, La Brèche – Pôle National Cirque de Normandie, L’Échangeur – CDCN Hauts-de-France, Scène Nationale Le Moulin-du-Roc, Cie Volubilis, Pronomade(s) – CNAREP en Haute-Garonne, Espaces Pluriels – Scène Conventionnée Danse, La SACD au Festival d’Avignon, le programme européen créative de l’Union Européenne dans le cadre du projet SOURCE et la Fédération Wallonie- Bruxelles.
Soutiens : Les Quinconces – L’Espal – Théâtres Le Mans, Le Château de Monthelon – Lieu pluridisciplinaire, Lieux Publics – CNAREP de Marseille et la Cie Les Marches de l’Été.
 
Une co-présentation L’Ancre et Charleroi danse

Hoewel Claudio Stellato meer en meer afstand neemt van de techniciteit eigen aan de circus-, theater- en dansdiscipline, keert hij deze disciplines niet de rug toe, maar gaat er op een nieuwe manier mee aan de slag; Zijn onderzoek laat zich inspireren door de beweging gelinkt aan het ambacht. Zo begint hij in 2017, na L’Autre (2011) en La Cosa (2015), aan een proces dat zal uitmonden in de creatie 2020. Zijn startpunt: het banale van klussen theatraliseren. Zijn alfabet: alledaagse bewegingen en objecten in confrontatie met diverse praktijken en in een nieuwe taal. Het podium zou men hier als een soort werf kunnen beschouwen waar de personages/ambachtslieden vastberaden zijn de handleiding te volgen die voorkomt uit een parallel universum.
Elkeen volgt
zijn routine, lang geleden aangeleerd, met precieze bewegingen die, de ene na de andere, en in interactie met elkaar, de ruimte op scène veranderen volgens een ritueel waar de intrinsieke logica de toeschouwers ontsnapt en de taferelen, ontsproten uit
dit onuitgegeven “artistieke klusjeswerk”, doet ontdekken.

+

Bord de scène avec les artistes à l’issue de la représentation du 11 février

+ Di. 11.02.2020
20:00
Charleroi - Écuries
Wo. 12.02.2020
20:00
Charleroi - Écuries
55'
Explore :