Piece for 8 dancers

[ Geannuleerd ] We wear our wheels with pride and slap your streets with color… (working title)

Moving Into Dance Mophatong Company / Robyn Orlin

Creatie 2020 / Belgishe Premiere

Conception, chorégraphie : Robyn Orlin
Danseurs – Moving Into Dance Mophatong : Muzi Shili, Sunnyboy Motau, Teboho Letele, Oscar Buthelezi, Eugene Mashiane, Sussera Olyn, Otsile Masemola, Lesego Dihemo
Assistant du directeur artistique MIDM : Teboho Letele
Directeur de la compagnie MIDM : Muzi Shili
Création vidéos : Eric Perroys
Création costumes : Birgit Neppl
Création lumières : Romain de Lagarde
Régisseur de tournée : Denis Hutchinson
Régisseur général : Thabo Pule
Administration, diffusion : Damien Valette
Coordination : Louise Bailly

Production : City Theater & Dance Group, MIDM – Moving Into Dance Mophatong, Damien Valette Prod
Coproduction : Charleroi danse, Montpellier Danse 2020, Tanz im August, Chaillot – Théâtre national de la Danse, Théâtre Garonne – Scène européenne, Le Grand T – Théâtre de Loire-Atlantique (en cours)

Une co-présentation L’Ancre et Charleroi danse

Bij Robyn Orlin, geboren in Zuid Afrika, roept de periode van de apartheid sterke beelden op. Zo de rickshaws in Durban, kleine handkarren getrokken door zwarten om blanken te vervoeren. Hetgeen haar het meest opviel was niet zozeer de uitbuiting van de mens door de medemens in zijn meest rauwe vorm, maar de waardigheid van deze riksja chauffeurs, gekleed in kostuums wiens fijnzinnigheid en schoonheid getuigden van de creativiteit en van een wilskracht om het hoofd te bieden aan de vernedering. Getooid met pluimen, edelstenen, parels en koehoorns, ondermijnden ze zo de dehumanisering waar ze aan onderworpen werden. Deze zwoegende mannen “leken te dansen, het lichaam zwevend in de lucht”, aldus Robyn Orlin. Door haar herinneringen te delen met een jonge generatie van Zuid- Afrikaanse dansers brengt Robyn Orlin een strijd voor waardigheid en gelijkheid op scène die vandaag, zoals in het verleden, uiting geeft aan artistieke- en creatieve zelfexpressie.

Vr. 13.11.2020
20:00
Charleroi - Les Écuries
Voorstellingen
1h10