Morning Dance Class

TP #17 — HET LIED VAN HET LICHAAM

Fatou Traoré

Het creëren van een opening van lichaam, hart en geest is de essentiële drijfveer van haar pedagogiek, waardoor onderdompeling in een creatieve staat in aanwezigheid en in actie mogelijk wordt.
Ze stelt een gevoelig en dynamisch ontwaken van het lichaam voor, geleid en geïnspireerd door zintuiglijke en traditionele praktijken. Het bevordert de ademhaling om verbindingen te leggen tussen de verschillende energiecentra en om de stem vorm te geven.

Het lichaam “in beweging en in stem” zal het onderzoeksveld van dit laboratorium zijn. Ontdek individueel en collectief een polyfone en polyritmische dimensie van het lichaam.  Door tien jaar samen te werken met het vrouwenkoor van Patshiva Cie, is dit laboratorium een ​​kans om met dansers te experimenteren met dit materiaal.

Eclectisch en gemengd kunstenaar, onverzadigbare ontdekkingsreiziger van beweging en geluid, leraar, performer en choreograaf, zanger en muzikant, improvisator, Fatou Traoré maakt al twintig jaar stukken die schommelen tussen schrijven en improvisatie.  Live muziek vormt de kern van zijn werk en de essentiële motor van zijn creatieve impuls.

© ——

 

03 > 07.04.2023 - 10:30 > 12:30
Bruxelles - La Raffinerie

These training programmes are designed for professional dancers.
Each application will be considered in this context.

To register, you can send an email to

martin.dewez@charleroi-danse.be
ludovica@charleroi-danse.be

Morning Class 8€ / Week 35€