Solo voor 2 vertolkers

Thérians

Louise Vanneste

Belgische première

Conception : Louise Vanneste

Chorégraphie et interprétation : Youness Khoukhou et Louise Vanneste

Assistante à la chorégraphie et regard dramaturgique : Anja Röttgerkamp

Scénographie et éclairage : Arnaud Gerniers

Musique : Cédric Dambrain

Costumes : Céline Lellouche

Confection des costumes : Les ateliers du Théâtre de Liège

Accompagnement dramaturgique : Olivier Hespel

 

Production : Louise Vanneste / Rising Horses

Coproduction : Charleroi danse, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, Théâtre de Liège – dans le cadre du réseau IMPACT (International Meeting in Performing Arts and Creative Technologies) soutenu par le Programme Interreg V Eurégio Meuse-Rhin, Les Halles de Schaerbeek, Les Brigittines

Production & Diffusion : Alma Office

Soutien : Grand Studio

Aide : Fédération Wallonie Bruxelles – Administration générale de la culture – Service générale de la création artistique

Louise Vanneste / Rising Horses est artiste partenaire des Halles de Schaerbeek, accompagnée par Grand studio et accueillie en compagnonnage au Théâtre de Liège (2018-2022)

 

Charleroi danse s’engage à produire, présenter et accompagner les œuvres des artistes Ayelen Parolin et Louise Vanneste durant trois années de 2017 à 2020.

Louise Vanneste doopte haar gezelschap Rising Horses, een naam die ook aan renpaarden wordt gegeven. Verwijzingen naar de dierenwereld zijn nooit veraf bij de Brusselse choreografe, die in haar werken graag tussen sierlijkheid en instinctieve ongedwongenheid evolueert. Dit komt ook tot uiting in Thérians, een woord uit de theriantropie, of, voor de buitenstaanders, het mythologische vermogen van mensen om in dieren te veranderen. Uit de baltsen en paringsrituelen van vogels blijft haar het gemak bij waarmee het lichaam kan transformeren, een veranderlijk geslacht kan aannemen, waar Virginia Woolf naar eigen zeggen de mosterd haalde voor haar Orlando. Ze heeft een zwak voor het gitzwart van de fotografie en wil met haar trouwe volgelingen en de jonge Youness Khoukhou voor het podium een soort van ontwaken van een mysterieuze natuur opnieuw uitvinden. Een in de eerste plaats visuele ervaring waarvoor het oog van de dagblinde kat nodig is om u in een intens fysiek avontuur te laten meeslepen.

+

 

Ghost Dod, the Way of the Samurai de Jim Jarmusch.

29.09 – 20:30

Quai 10 – Charleroi

Wo. 27.09.2017
19:30
Charleroi - Écuries
Do. 28.09.2017
20:30
Charleroi - Écuries
50'