Stream Dream

Julie Bougard

Creatie 2021 — JONG PUBLIEK, VANAF 10 JAAR — Inwijdingsverhaal voor 3 dansers

Chorégraphie : Julie Bougard
Danseur.se.s : Fanny Brouyaux, Denis Robert, Daan Jaartsveld Compositeur : Laurent Delforge
Création costume : Silvia Hasenclever
Scénographie : Julie Bougard
Construction : Peter Maschke
Création lumière : Fréderic Nicaise, John Cooper d’après une proposition de Maria Dermitzaki
Création image 3D: Romain Tardy
Régie générale : Baptiste Wattier, Gaspar Schelck
Dramaturgie : Jean-Michel Frère
Visuels © Romain Tardy

Production : Turba asbl
Coproduction : Charleroi danse, Mars – Mons arts de la scène, CCNT – CCN de Tours
Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles – Service de la danse, Wallonie-Bruxelles International, Centre culturel Jacques Franck, SACD, La Fabrique de Théâtre, Grand Studio, Pierre de Lune – Centre Scénique Jeunes Publics de Bruxelles, Numediart – UMons, HEAJ – Haute École Albert Jacquard – Infographie, Studio Thor

Julie Bougard est accompagnée par Grand Studio


Création août 2021, Rencontres du Théâtre Jeune Public, Huy

Les représentations à Bruxelles sont une co-présentation Pierre de Lune et Charleroi danse

Julie Bougard (Mons, 1972), opgeleid in Brussel en Londen, heeft samengewerkt met Joanne Leighton, Alain Platel, Thierry Smits en Sasha Waltz, en werkt sinds 2013 samen met Thomas Lebrun in het CCN in Tours. Vanuit een onderzoekende benadering creëert zij al meer dan twintig jaar haar eigen werk en verdedigt zij dans als “de kunst van alle mogelijkheden“.

Van de alomtegenwoordigheid van de beeldschermen in het leven van kinderen en tieners maakt Julie Bougard noch een onderwerp noch een afwijzing, maar de vector van een even ongewoon als vertrouwd verhaal. Alles begint met de bijna cellulaire evocatie van de oorspronkelijke pixels van videospelletjes. Dan komen de gestileerde personages, hun 3D avatars, die het trio Fanny Brouyaux, Daan Jaartsveld en Denis Robert onthullen, hun interacties, hun uitbraken. Van het virtuele naar het levende, de choreograaf mengt stijlen en verkiest, in plaats van figuratie, een speelse suggestie op basis van een klank- en lichtspel. Superkrachten, metamorfoses en onhandigheid zijn de componenten van Stream Dream, die de mens confronteert met de schatten van de verbeelding die hij gebruikt om in de werkelijkheid te leven.

Wed. 24.11.2021
10:00
Bruxelles - La Raffinerie
Scholen
Wed. 24.11.2021
15:00
Bruxelles - La Raffinerie
55'