Solo

Störlaut

Jule Flierl

Belgische première / Creatie 2018

Conception, chorégraphie et interprétation : Jule Flierl
Dramaturgie : Luise Meier
Scénographie : Pauline Brun
Costumes : Lea Kieffer
Lumières et production déléguée : David Eckelmann
Son : Sam Hertz
Expert en notation : Steffi Weissmann
Livre : Caroline Böttcher

Coproduction : Charleroi danse, Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis, P-Bodies – Festival for Contemporary Dance & Performance Leipzig

Jule Flierl heeft een ongewone weg bewandeld. Van een klassieke opleiding in hedendaagse tot het managen van hoogst originele projecten in Berlijn met een tussenstop als gogo-danseres in een Turks gay cabaret.

Het voorwerp van haar persoonlijk onderzoek betreft de stem van de danser in de akte van performance. Het ontdekken van de eerste geluidsopnamen in de archieven van Valeska Gert’s, de legendarische artiest uit de jaren ’30, ligt aan de oorsprong van Jule’s creatie. Jule brengt op een uitbundige manier het Berlijnse cabaret terug tot leven, dat ze herinterpreteert dankzij haar originele manier van zingen, resultaat van jarenlange training volgens de Lichtenberger methode. De titel Störlaut, refereert aan het geluid dat voortkomt uit de combinatie van klanken die ons gehoor luidruchtig verstoren. Een verwarrende en onverwachtse ervaring.

Wo. 25.04.2018
20:30
Brussel - La Raffinerie
60’