Vrijelijk aangepast uit Showgirls, door Paul Verhoeven (1995)

Showgirl

Marlène Saldana & Jonathan Drillet

Belgishe premiere — Solo —Jong publiek, vanaf 16 jaar

Texte et interprétation : Marlène Saldana & Jonathan Drillet
Avec : Marlène Saldana 

Création musicale : 
Rebeka Warrior 
Mix : Krikor

Décor : Sophie Perez 

Sculpture : Daniel Mestanza

Costume, maquillage et perruque : 
Jean-Biche

Lumière : Fabrice Ollivier

Son : Guillaume Olmeta
Conseil Chorégraphique : Mai Ishiwata
Assistant : Robin Causse 

Production / Dissusion : Chloé Perol
—

Production : The United Patriotic Squadrons of Blessed Diana

Coproduction : Charleroi danse, Nanterre-Amandiers, centre dramatique national, centre chorégraphique national de Caen en Normandie, Comédie de Caen CDN de Normandie , Théâtre Saint-Gervais, Genève , La rose des vents, Villeneuve d’Ascq, TAP Poitiers, Comédie de Reims, Les Subsistances – Lyon
Remerciements : Pierre Hardy, Philippe Quesne, Tina Scott pour Neonglazenails, Mon truc en plumes, Cédric Debœuf Studio, Marc Chevillon, Jérôme Pique, et Narcisse Agenc

Van haar (Marlène) kennen we haar grote performatieve register, gemakkelijk overstappend van het danspodium naar het theater met Boris Charmatz en het gezelschap ZEREP, om er maar een paar te noemen, maar wat we het meest herkennen is haar ongelooflijke talent; van hem (Jonathan) weten we dat hij heeft gewerkt met Raimund Hoghe, Phia Ménard en Jonathan Capdevielle.
Beiden hebben een gevoel voor de scène die elke acteur zou doen zwijmelen, en samen zijn ze geïnspireerd door Paul Verhoevens film Showgirls, die in een paar jaar van een flop naar een cultfilm ging.
Het script verhaalt de tegenslagen van Nomi, een danseres die verdwaald is in de stripclubs van Las Vegas. Het dient als voorwendsel voor het duo Saldana / Drillet om de harde wet van uitbuiting van de lichamen van dansers op te roepen, onderworpen aan de vernedering en het geweld die schuilgaan achter de glitter van de show. Maar om op de vulkaan te dansen, moet je al het vuurwerk van de Vegas casino’s mobiliseren en onverschrokken de meest onwaarschijnlijke dansen trotseren.Dat is wat deze moderne Showgirl belooft.

Thu. 21.10.2021
20:30
Bruxelles - La Raffinerie
Biënnale
biennale
±1h15