Stuk voor 5 dansers

rOnde

Félicette Chazerand

Creatie / Premiere / Every ages from 10

Concept et mise en espace : Félicette Chazerand
Interprétation et écriture : Zuriñe Benavente,Anne-Cécile Chane-Tune, Jérôme D’Orso, Milton Paulo, Giulia Piana
Collaboratrice artistique :Mira Vanden Bosch
Musiques : Olivier Thomas
Costumes : Line De Munnynck
Lumières : Jean Jacques Deneumoustier, Nixon Fernandez

Production : Parcours asbl
Coproduction : Charleroi danse
Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles – Service de la danse, La Marlagne – Centre culturel Marcel Hicter, La Manufacture d’Aurillac, Le Jacques Franck, Destelheide

La compagnie Félicette Chazerand bénéficie d’un hébergement administratif à Charleroi danse / La Raffinerie

Van Heidense rituelen tot de grafische obsessies van Nijinski, over de hip- hop battle, de figuur van de cirkel is niet weg te denken uit de geschiedenis van de dans. De seizoenen bewegen in cirkels en zijn sleutelmomenten in het menselijk bestaan. De dynamiek die de ronde vorm voortbrengt staat haaks op deze van een breuk en is een mooi voorbeeld van het samengaan van ruimte en energie.
Félicette Chazerand, fan sinds het eerste uur van een vorm van dans die toegankelijk is voor iedereen, maakt gretig gebruik van de rijkdom van de cirkelvorm. Vijf dansers vormen de harde kern van een choreografisch fresco dat herwerkte referenties van ritmes, eigen aan de “trad” dans, vermengt met een meer hedendaagse interpretatie van de farandole.
De choreografe vertaalt hier opnieuw het universele van dans doorheen de tijd, en cultuur, om er een nieuwe extra-temporele uiting aan te geven in een fusie met de kosmos. Heel aanstekelijk, zal de beweging gedeeld kunnen worden met het publiek aan het einde van de voorstelling.

Wo. 23.10.2019
15:00
Charleroi - Les Écuries
55'