Pièce pour 4 danseuses

Red, a documentary performance

Wen Hui

Belgische première

Chorégraphie : Wen Hui

Texte : Zhuang Jiayun

Dramaturgie : Kai Tuchmann

Interprètes : Jiang Fan, Li Xinmin, Liu Zhuying, Wen Hui

Lumières : Edwin van Steenbergen

Vidéo : Zou Xueping

Scénographie : Zhou Jie

Intervieweurs : Wen Hui, Zhuang Jiayun, Zou Xueping

Musique : Wen Lvyuan

Traduction : Guo Rui, Xu Qian

Diffusion : Damien Valette

Coproduction : Living-Dance Studio, Goethe-Institut China

Soutien : Goethe-Institut Peking, Power Station of Art Shanghai, Purple Star Culture & Communication Co ;, Ltd., Frontier Center

De Chinese cineaste en choreografe Wen Hui focust in haar werk op het geheugen van haar land. Voor Red verdiept ze zich in de geschiedenis van het Rode Vrouwendetachement. Deze legercompagnie uit het China van jaren ’60 en ’70 bestond uitsluitend uit vrouwen die volledig toegewijd waren aan de Culturele Revolutie. Gewapend met geweren maar met spitzen aan de voeten brachten ze hulde aan de verwezenlijkingen van de Grote Roerganger. Hun trouw en toewijding aan de Revolutie manifesteerden ze met tal van grands jetés en krijgsdansen. Wen Hui bracht twee generaties danseressen samen om via de introspectie van de choreografieën van deze geïndoctrineerde lijven en de principes waardoor ze zich lieten leiden de kracht van de geschiedenis uit te beelden, zoals men het verleden bestudeert om het heden te begrijpen.

+

 
CONFÉRENCE
Juste avant le spectacle Red de Wen Hui, nous vous offrons une petite introduction au travail de la chorégraphe dans l’histoire d’un des huits piliers de la propagande chinoise : Le Détachement féminin rouge.

Ma 03.10 – 18:45 > 19:45
Bruxelles — La Raffinerie
sur présentation du ticket du spectacle

+ Di. 03.10.2017
20:30
Brussel - Raffinerie
60'