Pièce pour 3 interprètes

Quelque part au milieu de l’infini

Amala Dianor

Belgische première

Chorégraphie : Amala Dianor

Assistante chorégraphe : Rindra Rasoaveloson

Musique : Awir Leon

Distribution : Souleymane Ladji Koné, PanSun Kim, Amala Dianor

Lumière : Fabien Lamri

Vidéo : Olivier Gilquin & Constance Joliff

Costumes : Julie Couturier

Production : Compagnie Amala Dianor / Kaplan

Coproduction : POLE-SUD – CDC Strasbourg, Théâtre Louis Aragon, scène conventionnée danse de Tremblay-en-France

Soutien : Ballet National de Marseille – Centre Chorégraphique National, Le Cargo Segré, Groupe Caisse des Dépôts, Ville d’Angers, Région des Pays de la Loire, Adami – société des artistes-interprètes et Spedidam

 

Ce spectacle est en tournée avec le CENTQUATRE ON THE ROAD.

Amala Dianor est artiste associé à POLE-SUD – CDC Strasbourg, au CENTQUATRE-PARIS et aux Scènes de Pays dans les Mauges (2016-2018).

La compagnie Amala Dianor est soutenue par la DRAC des Pays de la Loire, la Région des Pays de la Loire et la Ville d’Angers.

Overgekomen uit Senegal treurde de zevenjarige Amala Dianor om een Afrikaanse dans die alle momenten en gebeurtenissen van het leven ritmeert. Dankzij Michael Jackson en Bruce Lee zou hij de smaak te pakken krijgen van de vrije dans die hem op de speelplaats deed uitgroeien tot een idool. Het dansen van hip hop gaf aan zijn bewegingen een bijzondere ongrijpbaarheid die hij in het zeer officiële Centre national de danse contemporaine van Angers zou gaan verrijken. Zijn choreografische kennis reikt nu van de Afrikaanse ritmes tot streetdance en de strakke hedendaagse stijl, wat hem aanspoort om zijn eigen weg te volgen tussen Noord en Zuid. Hij schrijft choreografieën die de wereld binnenlaten en waarin hij de kijker uitnodigt voor een dialoog die zijn lichaam, dat tegelijk archief is, elegant in beeld brengt, hier samen met de Burkinees Souleymane Ladji Koné en PanSun Kim, een hedendaags danser uit Korea.

Za. 07.10.2017
19:30
Charleroi - Les Écuries
45'