Solo

Nebula

Vania Vaneau

Chorégraphie, interprétation : Vania Vaneau
Scénographie : Célia Gondol
Création lumière : Abigail Fowler
Régie générale création : Gilbert Guillaumond
Régie : Johanna Moaligou, Marylou Spirli ou Guillaume Jargot
Création musicale : Nicolas Devos, 
Pénélope Michel / Puce Moment, Cercueil
Remerciements : Kotomi Nishiwaki, Melina Faka, Julien Quartier / Atelier De facto
Film Nebula, processus de création réalisé par Vincent Laisney

Production : Arrangement Provisoire
Coproduction : Charleroi danse, ICI — CCN de Montpellier/Occitanie + STUK / Life Long Burning, CCN de Caen en Normandie, Programme Nomades / Nos Lieux Communs – Extension sauvage, Format danse + A domicile, Slow danse + CCNN — CCN de Nantes, Les SUBS, Le Gymnase CDCN Roubaix/Hauts-de-France, La chambre d’eau
Soutien : La Région Auvergne-Rhône-Alpes, L’Essieu du Batut, La Briqueterie CDCN Val-de-Marne

Création novembre 2021, Les SUBS, Lyon
 
La Cie Arrangement Provisoire s’engage avec ses moyens dans une démarche écologique au sein de ses activités. Via la création et la tournée de Nebula, Arrangement Provisoire contribue financièrement à des associations de protection de l’Amazonie et de défense des peuples autochtones.
 

Une co-présentation Kaaitheater
et Charleroi danse
 
© Laure Degroote

Vania Vaneau, die een dansopleiding volgde in Brazilië en vervolgens bij P.A.R.T.S., werkte met Wim Vandekeybus, Maguy Marin en Christian Rizzo. Puttend uit de krachten van de verbeelding en de natuur, wilde Vania Vaneau het theater verlaten om Nebula te creëren. Er zijn twee versies van het werk gemaakt – binnen en buiten. In de hier voorgestelde binnen-versie is de scène als een zwart, uitgebrand landschap, zowel natuurlijk als futuristisch, waar alles verwoest is, op een paar overblijfselen van leven na: edelstenen, steenkool, water, klei, spiegels… In dialoog met deze materialen vibreert de danseres op de energie die haar omringt, en reïncarneert als een boom, een tijger, een ster. De solo Nebula drijft naar onbekende universa om te onthullen wat er voorbij het zwarte gat zou bestaan, en opent de deuren naar grotere ruimten, een verwijdde tijd en nieuwe levensvormen. 

Thu. 09.02.2023
20:30
Bruxelles - La Raffinerie
Fri. 10.02.2023
20:30
Bruxelles - La Raffinerie
55'