Duo

Llum

Caroline Cornélis

5 jaar+

Création et interprétation : Caroline cornélis et Frédéric Vannes
Collaboration artistique : Marielle morales
Création sonore : Claire Goldfarb
Piano : Jean Jadin
Textes et voix : Laurence Vielle
Création lumières : Frédéric Vannes
Regard scénographique : Anne Mortiaux
Costumes : Aline Breucker

Diffusion : ad lib – Anna Giolo
Production : Compagnie Nyash.
Coproduction : Charleroi danse
Soutien : Ministère de la Fédération Wallonie-Bruxelles (Service de la danse), Les Chiroux – (Centre culturel de Liège), le Théâtre de Liège, La Roseraie, La montagne magique, ékla (Centre scénique de Wallonie pour l’enfance et la jeunesse), Mars (Mons arts de la scène), le Centre Culturel Braine l’Alleud, Les Abattoirs de Bomel (Centre culturel de Namur) et La Guimbarde.

Une co-présentation Pierre de Lune et Charleroi danse à l’occasion du Mini D Festival

Caroline Cornélis heeft haar nieuwe werk voor kinderen vanaf 5 jaar gecreëerd en geproduceerd in samenwerking met Frédéric Vannes, lichtontwerper, Claire Goldfarb, geluidsontwerper, en Laurence Vielle, schrijfster en actrice. Vaak het sluitstuk van een enscenering, wordt licht hier gezien als het beginpunt van de reflectie: een materiaal, een object dat overgaat van het functionele naar het poëtische, een mechanisme dat onthuld moet worden. Licht dat onthult, explodeert, aanraakt, vertelt, verbindt, fascineert, beangstigt, de verbeelding verroert.

Om licht geboren te laten worden, heb je schaduw nodig. Om het tastbaar te maken, moet het fysiek objecten en lichamen tegenkomen. Dit is de paradox en schoonheid van licht: het brengt ze tot leven en komt er door tot leven, het biedt ze contouren en textuur maar heeft ook de macht om ze doen te verdwijnen. Men kan er doorheen, het doorboren als een weefsel. We kunnen spelen met zijn vluchtigheid, het wijzigen, kneden, beeldhouwen, er in graven. Met beweging als gereedschap en het lichaam als kompaan. Een verhaal van verbintenis, poëzie en gewenning wordt zo geschreven vanuit het puntje van een lichtbundel.

Fri. 06.05.2022
10:00
Charleroi - Les Écuries
Scholen
Sat. 07.05.2022
15:00
Charleroi - Les Écuries
voorstellingen
jong publiek
50'