Stuk voor 5 dansers

Les Chauves-souris du volcan

Sophie Perez & Xavier Boussiron

Creatie 2018

Conception, scénographie : Sophie Perez et Xavier Boussiron
Costumes : Sophie Perez et Corine Petitpierre

Musique : Xavier Boussiron
Avec (en cours) : Sophie Lenoir, Marlène Saldana, Stéphane Roger, Marco Berrettini, Erge Yu
Régie générale : Léo Garnier

Création lumière : Fabrice Combier

Régie lumière : Gildas Roudaut

Son : Félix Perdreau

Régie plateau : Adrien Castillo

Sculptures : Daniel Mestanza

Réalisation costumes : Corine Petitpierre et Anne Tesson

Production : Compagnie du Zerep

Administration : Julie Pagnier
Coproduction (en cours) : Charleroi danse, Le Manège – Scène nationale de Reims, Scène nationale d’Orléans, CN D – Centre national de la danse

La Compagnie du Zerep reçoit le soutien de la Direction régionale des affaires culturelles d’Ile-de-France, Ministère de la Culture et de la Communication.
Actions financées par la Région Ile-de-France.

Création le 10 novembre 2018 au Manège à Reims
 

Une co-présentation Charleroi danse et L’Ancre

Opgericht in 1998 door Sophie Perez en kort daarna vervoegd door Xavier Boussiron, creëert het gezelschap Zerep voorstellingen die opzettelijk afstand nemen van eender welke hiërarchie, tussen theater, dans en performance. “Bij het gezelschap Zerep wordt er niet aan de tafel gewerkt”, verwittigen Sophie Perez en Xavier Boussiron. “Wij werken staand. Want dat is de beste manier om stil te staan bij de vage verhoudingen tussen woord en beweging tijdens het experimenteren op het podium.” Les Chauves-souris du volcan belooft een voorstelling te zijn vol huilbuien, overvloedig bevloeid met tranen, ceremoniële dansen, om het onmogelijke te toveren. “What’s inside a girl?” (Wat zit er in het lichaam van een meisje?) vroeg de zanger van The Cramps zich af. Het is door de ogen dat het lichaam soms overloopt. Op een podium omgebouwd tot een immense doorzichtige grot huilen drie vrouwen dat het een lust is. En het gaat er eigenlijk vrolijk aan toe, temeer wanneer een “Mister Entertainment” zijn intrede maakt, op zijn beurt ook uiterst bizar. In dit werk verliest men op een heerlijke manier de controle.

Vr. 03.05.2019
20:00
Charleroi - Les Écuries
Za. 04.05.2019
20:00
Charleroi - Les Écuries
60'