Stuk voor 5 performers en 2 muzikanten

Les Chauves-souris du volcan

Sophie Perez & Xavier Boussiron

Creatie 2018 / Belgische première

Un spectacle de Sophie Perez en collaboration avec Xavier Boussiron
avec Sophie Lenoir, Stéphane Roger, Marlène Saldana, Marco Berrettini, Erge Yu
Et Xavier Boussiron, Julien Tibéri
Conception : Sophie Perez en collaboration avec Xavier Boussiron
Scénographie : Sophie Perez
Costumes : Sophie Perez et Corine Petitpierre

Textes chansons : Sophie Perez
Musique : Xavier Boussiron
Régie générale : Léo Garnier

Création lumière : Fabrice Combier

Régie lumière : Gildas Roudaut

Son : Félix Perdreau

Régie plateau : Adrien Castillo

Réalisation décor : Corine Petitpierre et Anne Tesson

Production : Compagnie du Zerep

Administration : Julie Pagnier
Coproduction (en cours) : Charleroi danse, Le Manège – Scène nationale de Reims, Scène nationale d’Orléans, CN D – Centre national de la danse, Scène nationale d’Orléans, Les Spectacles vivants – Centre Pompidou

La Compagnie du Zerep reçoit le soutien de la Direction régionale des affaires culturelles d’Ile-de-France, Ministère de la Culture et de la Communication.
 Action financée par la Région Ile-de-France.

Dans le cadre d’EXTRA, avec le soutien de l’Institut Français et du Service de Coopération et d’Action Culturelle de l’Ambassade de France en Belgique.
 

Une co-présentation Charleroi danse et L’Ancre

Opgericht in 1998 door Sophie Perez en kort daarna vervoegd door Xavier Boussiron, creëert het gezelschap Zerep voorstellingen die opzettelijk afstand nemen van eender welke hiërarchie, tussen theater, dans en performance. “Bij het gezelschap Zerep wordt er niet aan de tafel gewerkt”, verwittigen Sophie Perez en Xavier Boussiron. “Wij werken staand. Want dat is de beste manier om stil te staan bij de vage verhoudingen tussen woord en beweging tijdens het experimenteren op het podium.” Les Chauves-souris du volcan belooft een voorstelling te zijn vol huilbuien, overvloedig bevloeid met tranen, ceremoniële dansen, om het onmogelijke te toveren. “What’s inside a girl?” (Wat zit er in het lichaam van een meisje?) vroeg de zanger van The Cramps zich af. Het is door de ogen dat het lichaam soms overloopt. Op een podium omgebouwd tot een immense doorzichtige grot huilen drie vrouwen dat het een lust is. En het gaat er eigenlijk vrolijk aan toe, temeer wanneer een “Mister Entertainment” zijn intrede maakt, op zijn beurt ook uiterst bizar. In dit werk verliest men op een heerlijke manier de controle.

Vr. 03.05.2019
20:00
Charleroi - Écuries
Za. 04.05.2019
20:00
Charleroi - Écuries
60'