Bruxelles, Gare du Nord : 3 boucles
16:00 > 22:00

La Ronde

Boris Charmatz

Belgishe premiere — Brussels, Gare du Nord — Gespen van 16 duetten

Conception: Boris Charmatz
Interprétation : Djino Alolo Sabin, Régis Badel, Quan Bui Ngoc, Boris Charmatz, Médéric Collignon, Raphaëlle Delaunay, Clément Delliaux – comédien de la Compagnie de L’Oiseau-Mouche, Pascal Greggory, Emmanuelle Huynh, Johanna Elisa Lemke, Marlène Saldana, Florian Spiry – comédien de la Compagnie de L’Oiseau-Mouche, Asha Thomas, Sigrid Vinks, Laura Walravens et Frank Willens
Assistance chorégraphique : Magali Caillet Gajan avec l’appui de Christophe Ives
Lumières : Yves Godin

Son : Olivier Renouf
Directeur technique : Erik Houllier

Régie générale : Fabrice Le Fur
 assisté de François Aubry
Régie son : Perig Menez

Costumes : Sarah Bruchet, Marie Morel
Directrice déléguée : Hélène Joly
Direction de productions : Lucas Chardon, Martina Hochmuth
Chargés de production : Florentine Busson, Briac Geffrault
Production et diffusion : terrain


Production : –  Rmn – Grand Palais et [terrain], avec le soutien exclusif de CHANEL
Coproduction : Festival d’Automne à Paris, le phénix – Scène nationale de Valenciennes / pôle européen de création + NEXT Festival, Compagnie de L’Oiseau-Mouche 
Boris Charmatz [terrains] est soutenu par : Ministère de la Culture – Direction Générale de la Création Artistique. Action financée par la Région Ile-de-France
 
Création le 16 janvier 2021, au Grand Palais dans le cadre du Festival d’Automne à Paris

Terrain est implanté en Région Hauts-de-France et associé à l’Opéra de Lille, Le phénix – scène nationale de Valenciennes – pôle européen de création, La Maison de la Culture d’Amiens – Pôle européen de création et de production.
Boris Charmatz est artiste associé à Lafayette Anticipation

Présenté à l’occasion d’EUROPALIA TRAINS & TRACKS

Charleroi danse s’engage à produire, présenter et accompagner les œuvres de Boris Charmatz de 2018 à fin 2022

La Ronde van Boris Charmatz is geïnspireerd op het werk van de Oostenrijkse auteur Arthur Schnitzler, gepubliceerd aan het begin van de 20e eeuw, waar een reeks van opeenvolgende duetten op scène wordt gebracht in een soort inventaris van onwettige liefdesaffaires.
Uitgaande van dit kader heeft de choreograaf een reeks consecutieve duetten gecreëerd, elk met een performer uit het vorige duet. Literatuur, theater en dans worden zo verenigd in een verbazingwekkende oefening waarin het lichaam de hoofdrol speelt in deze ononderbroken sarabande die op scène wordt gebracht in speciale ruimten.
In België zullen, dankzij Europalia, het Brusselse Noordstation en de Tri Postal in Charleroi dit nooit eerder geziene evenement verwelkomen.
Men herkent er tijdens het werk duetten die de geschiedenis van dans bepaald hebben, een aangrijpende face-to-face die zich op de essentie van de gevoelens die twee lichamen kunnen bezielen concentreert, maar ook polyfonische songs, scènes uit theater of film. Het geheel biedt een voorproefje van het vergankelijke dat ons herinnert aan de broosheid van het leven, soms verloren in de meanders van het verlangen, in die eigenzinnige cirkel waar het lichaam zichzelf overgeeft aan een eeuwigdurende verlossing.

 

 

+

VOLZET
Rechtstaande plaatsen beschikbaar zonder reservering

Vr. 15.10.2021
16:00
3 boucles ±6h