Stuk voor 10 dansers

Inoah

Bruno Beltrão

De : Bruno Beltrão

Distribution : (en cours)
Lumières : Renato Machado

Costumes : Marcelo Sommer

Musiques : Felipe Storino
Assistant de direction : Ugo Alexandre Neves

Production : Bruno Beltrão / Grupo de Rua
Production déléguée : Charleroi danse
Coproduction : Kampnagel Hamburg, Festival de Marseille, Wiener Festwochen, Tanzhaus nrw Düsseldorf, Mousonturm Frankfurt
Soutien : BEIRA

Présenté dans le cadre de TOUR DE DANCE – Réseau international de Diffusion en Danse contemporaine – avec le Théâtre de Liège, Concertgebouw Brugge, Les Théâtre de la Ville de Luxembourg et La Comète – Scène nationale Châlons-en-Champagne (Fr). Avec la participation du Vooruit Gent (Be) et STUK Leuven (Be) qui accueillent également le spectacle.

Bruno Beltrão, belangrijke figuur in de hedendaagse dans, heeft sinds het begin van de jaren 2000 een energieke en gestileerde choreografische stijl ontwikkeld waarin hij de codes van de urban dance, in het bijzonder hip-hop, deconstrueert. De titel van zijn werk Inoah, is ontleend aan de naam van de stad, vlakbij Rio de Janeiro, waar zich de studio bevindt van zijn gezelschap, Grupo de Rua.
Vertrekkende van het personage van de migrant, de verdoemde van onze tijd, heeft Bruno Beltrão een complexe en contrastrijke choreografische compositie van een intense expressiviteit gerealiseerd. Tien mannelijke dansers staan op het podium, solo, in duo, trio, waar elkeen in relatie treedt met de anderen, gaande van vergankelijke gemeenschap tot diepe eenzaamheid.
Op een virtuoze manier brengen hun bewegingen de vurige stroom naar boven van de gevoelens die hen bezielen. Met lichtwerk van Renato Machado en op muziek van Felipe Storino ontvouwt zich non-stop gedurende een uur een constellatie onder hoogspanning.

Zo. 06.10.2019
15:00
Charleroi - Les Écuries
50'