Feijoada

Calixto Neto

Creatie 2021 — Belgishe premiere — Choreogastronomisch piece

Spectacle crée le 12 septembre 2021 au Passages Transfestival.

Chorégraphie : Calixto Neto
Assistance : Ana Laura Nascimento
Direction Musicale : Yure Romão
Interprétation : Calixto Neto, Ana Laura Nascimento, Yure Romão, Emilia
Chamone, James Müller, Julia Dolney, Marina Japonega, Kaiodê Encarnação
+ 2 invité.es : ici, Silex Silence & Acauã El Bandide Shereya
Direction Technique et lumières : Beatriz Kaysel
Costumes : Annie Melza Tiburce
Chef.fe de cuisine : en cours
Production / diffusion : Julie Le Gall
Production déléguée lors de la création : Festival d’Automne à Paris
Production déléguée à la diffusion : VOA
Coproduction : Festival d’Automne à Paris et Passages Transfestival Metz, CENTQUATRE Paris.

Omringd door een tiental artiesten, nodigt Calixto Neto ons uit getuige te zijn van de bereiding van een feijoada, een symbolisch maar oorspronkelijk controversieel gerecht in de Braziliaanse gastronomie. Met dit recept roept hij de cultuur van zijn land op, de geschiedenis van de samba en het werk van Luiz de Abreu O Samba do Crioulo Doido dat in 2021 in LEGS werd opgevoerd. Zang, dans, kokerellen en intieme of politieke statements doorspekken de avond voor een unieke uitwisseling van emoties.
 
Na de show, feijoada proeverij met het artistieke team.

+

🥘 The famous food-truck PINPON MOBILE is here every evening of the Festival and offers a small catering of fresh & local products 🚒

The bar of Charleroi danse is open too 🍷🍻

Wed. 30.03.2022
19:00
Bruxelles - La Raffinerie
±2h30