Solo

Farmer Train Swirl – Étude

Cassiel Gaube

Conception, chorégraphie : Cassiel Gaube
Conseils artistiques : Liza Baliasnaja, Theo Livesey, Manon Santkin
Régie technique et lumières : Luc Schaltin

Production : Hiros
Coproduction : Charleroi danse
Soutien : Vlaamse Gemeenschapscommissie, workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), KAAP, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, De School van Gaasbeek
Remerciements : Monastère de Clerlande
 

Cette représentation s’inscrit dans Brussels, dance !
brusselsdance.eu

Dit stuk spruit voort uit de wens om een dansvoorstelling te maken binnen de biotoop van een al bestaande dansstijl waarbij de verkenning van zijn intrinsieke complexiteit als vertrekpunt wordt genomen voor de uitwerking van een choreografisch object.

Farmer Train Swirl – Étude is een gevoelsmatig bewegingsonderzoek op het gebied van house dance – een stijl die in de clubs van Chicago & New York in de vroege jaren tachtig ontstond. Cassiel Gaube stortte zich 2 jaar lang op het leren en inoefenen van housedans in de energieke clubscenes van Parijs en New York. Zo ontstond dit solo-optreden.

Sampling, absorptie & transformatie vormen het middelpunt van deze dansstijl die op zich al een synthese en uitwerking van andere dansstijlen is, waaronder hiphop, salsa, rasta dance en tapdans. Door deze principes met elkaar te verbinden, wordt het project van de artiest minder als een creatie ex nihilo gezien, maar eerder als het resultaat van een gevoelig heen en weer bewegen door dit veerkrachtige ecosysteem van praktijken, van experimenteren met de erin aanwezige vormen en van het verbeelden van nieuwe vormen.
De bewegingen, ritmes en attitudes vervlechten zich in vloeiende constellaties, die het precieze jargon van house dance passen ontvouwen. Tijdens de reis blijft er ruimte bestaan voor het onverwachte en voor het ontstaan van een hybride dans. Farmer Train Swirl is een étude over transformaties, een spel aan de rand van het herkenbare.

Kanal – Centre Pompidou opent haar deuren om aan dit project een gepaste plek te geven.

Za. 06.04.2019
15:00
Brussel - Kanal-Centre Pompidou
30'