Trio

Impact

Ashley Bathgate, Lorenzo De Angelis & Thomas Beni

ontmoeting

Conception : Ashley Bathgate et Lorenzo De Angelis
Danse et chorégraphie : Lorenzo De Angelis
Violoncelle et musiques : Ashley Bathgate
Musiques : Philip Glass – selections from Songs and Poems, Michael Gordon – Light is Calling, Jacob Cooper – Arches

Coproduction : Charleroi danse, Ars Musica
 

Présenté à l’occasion du festival Ars Musica
www.arsmusica.be

Het festival Ars Musica heeft twee artiesten, choreograaf Lorenzo De Angelis en celliste Ashley Bathgate, gevraagd om een origineel moment van interactie te ontwikkelen. “Niet zozeer een creatie of een productie, dan wel een ontmoeting”, specifieert Lorenzo De Angelis. De choreograaf stelde aan de muzikante voor om twee werken in tweeluik te kiezen, als in een spiegel, rond een gevoel, een probleem, een thema dat haar aanspreekt.

Ik ga me overgeven aan de oefening van het op scène brengen van dit muzikaal moment”, vervolgt hij, benieuwd naar deze uitdaging. “Het wordt de verrassing van de chef: wat deze ontmoeting zal teweegbrengen als toevallige kunstvorm.” Het is een manier van werken die deze artiest, zowel danser, choreograaf, performer als acteur, nauw aan het hart ligt.

Het zal dus over impact gaan (“het interageren met elkaar en kijken welke vorm dit zal aannemen”) maar ook over de ervaring van de muziek zelf, wat ze in het lichaam teweegbrengt wanneer men ze speelt, wanneer men er naar luistert

Wo. 21.11.2018
20:30
Brussel - La Raffinerie