Collapse

Julien Carlier

Creatie 2021 — Belgishe premiere — Stuk voor 6 dansers

Chorégraphie et direction artistique : Julien Carlier

Création musicale, collaboration artistique : Simon Carlier
Création, interprétation
 : Daniel Barkan, Joël Brown, Lory Laurac, Dunya Narli, Benoît Nieto Duran, Jules Rozenwajn
Musicien – Batterie live : Tom Malmendier
Scénographie : Boris Dambly
Lumière, vidéo : Arié Van Egdmond
Costumes : Alexandra Sebbag

Dramaturgie : Fanny Brouyaux
Production : Xavier Melis
Visuels © Julien Carlier

 
Production : Cie Abis
Coproduction : Charleroi danse, Le théâtre Les Tanneurs, POLE-SUD – CDCN Strasbourg, CCN – Ballet de l’Opéra national du Rhin
Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles, Service de la Danse, Wallonie-Bruxelles International
Julien Carlier est accompagné par Grand Studio
 


Une co-présentation Théâtre Les Tanneurs et Charleroi danse // Charleroi danse s’engage à produire, présenter et accompagner les œuvres de Julien Carlier de 2020 à fin 2022
 

Hoe is het gesteld met het weerstandsvermogen van ons lichaam in een tijd waarin onze bakens ineengezakt zijn en we niet weten wat er ons nog allemaal boven het hoofd hangt? Als we als kinderen zouden observeren en experimenteren met de langzame en geduldige opbouw van een vorm, gevolgd door de het snel ineenstorten ervan, zoals een Kapla-kasteel, welke toestanden, beelden, emoties en reacties zouden we dan ervaren?

Met Collapse gaat Julien Carlier, kunstenaar verbonden aan Charleroi danse, op zoek naar onze evenwichts- en valpunten, zoals steeds geïnteresseerd in een verkenning van grenzen, een bevraging van onze gevoeligheid en onze zwaartekracht.
In deze voorstelling worden de dansers objecten, manipuleerbaar en manipulerend, binnen een scenografie die is opgevat als een speelplaats, die vrijheid biedt maar ook beperkend is.
Onze queeste om steeds hoger op te klimmen, rechtopstaand of neervallend, stabiel of onstabiel, wat onze positie ook is, wat onze intentie ook is, “we zijn allemaal – zoals de choreograaf opmerkt – voortdurend bezig met dansen om ons evenwicht te bewaren.”

 

 

Do. 14.10.2021
20:30
Charleroi - Écuries
Biënnale
± 50'