Collapse

Julien Carlier

Creatie 2021 — Belgishe premiere — Stuk voor 6 dansers

Chorégraphie : Julien Carlier

Création, interprétation
 : Jules Rozenwajn, Maria Theodorou, Shane Collins Jean, Fabio Amato, Benoit Nieto Duran, Nouri El Magoulhi (en cours)
Création musicale, collaboration artistique : Simon Carlier

Dramaturgie : Fanny Brouyaux
Collaboration artistique : Justine Bougerol
Visuels © Julien Carlier

 
Production : Compagnie Abis
Coproduction : Charleroi danse, Théâtre Les Tanneurs, Theater Freiburg, La COOP asbl
Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles – Service de la danse, Shelterprod, Taxshelter.be, ING, Tax-Shelter du gouvernement fédéral belge, Centre culturel Jacques Franck, Zinnema, Grand Studio
 
Les représentations à Bruxelles sont une co-présentation Théâtre Les Tanneurs et Charleroi danse, celles à Charleroi sont présentées dans le cadre du Focus Hip Hop
 
Charleroi danse s’engage à produire, présenter et accompagner les œuvres de Julien Carlier de 2020 à 2022.
 
Visuels © Julien Carlier

Hoe is het gesteld met het weerstandsvermogen van ons lichaam in een tijd waarin onze bakens ineengezakt zijn en we niet weten wat er ons nog allemaal boven het hoofd hangt? Als we als kinderen zouden observeren en experimenteren met de langzame en geduldige opbouw van een vorm, gevolgd door de het snel ineenstorten ervan, zoals een Kapla-kasteel, welke toestanden, beelden, emoties en reacties zouden we dan ervaren?

Met Collapse gaat Julien Carlier, kunstenaar verbonden aan Charleroi danse, op zoek naar onze evenwichts- en valpunten, zoals steeds geïnteresseerd in een verkenning van grenzen, een bevraging van onze gevoeligheid en onze zwaartekracht.
In deze voorstelling worden de dansers objecten, manipuleerbaar en manipulerend, binnen een scenografie die is opgevat als een speelplaats, die vrijheid biedt maar ook beperkend is.
Onze queeste om steeds hoger op te klimmen, rechtopstaand of neervallend, stabiel of onstabiel, wat onze positie ook is, wat onze intentie ook is, “we zijn allemaal – zoals de choreograaf opmerkt – voortdurend bezig met dansen om ons evenwicht te bewaren.”

 

 

Do. 14.10.2021
20:30
Charleroi - Écuries
Biënnale
± 50'