Stuk voor 6 dansers

Cartoon

Anton Lachky

Jong publiek, vanaf 6 jaar

Prix de la Ministre de la Culture Alda Greoli des Rencontres Théâtre Jeune Public de Huy 2017

Chorégraphie : Anton Lachky 
Danseurs : Mami Izumi, Anna Karenina Lambrechts, Ioulia Zacharaki, Angel Duran
Son et lumières : Tom Daniels
Costumes : Britt Angé

Production : Seventyseven vzw 
Coproduction : Charleroi danse, Krokusfestival 
Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles – Service de la danse

Création 2017, Krokusfestival, Hasselt
 

Une co-présentation Charleroi danse et Eden

Bedekt met parels, glitters en gehuld in dierenhuiden, zo verrijzen op het podium de vier personages van dit werk dat de prijs van het Ministerie van Cultuur won, op het festival

Rencontres jeune public van Huy in 2017. Met hun feestelijke, excentrieke, dierlijke, vrolijke, ruige, hypnotiserende en kolerieke lichaamstaal dansen ze op een soundtrack van geluidsfragmenten, popmuziek en klassieke aria’s. Een esthetiek van uitbundigheid, een beeldrijke danscompilatie, een gul spektakel dat overloopt van extravagantie en details, in Cartoon krijgt zowel het individu als het collectief een plek, de liefde, het delen, jaloezie, egoïsme… Snel wisselend van sfeer, soms heftig van aard, worden we meegezogen naar het hart van dit werk, dat ondanks het ontbreken van een duidelijke verhaallijn, niemand onberoerd laat.

Een lichtvoetige, én diepgaande, voorstelling waarin de choreograaf kinderen vanaf zes jaar oproept “hun lichaam niet te negeren, maar integendeel, van jongs af aan te leren hoe er mee te leven, hoe er in te leven, met respect voor diens natuur, en diepste verlangens”.

Fri. 08.02.2019
10:00
Charleroi - Les Écuries
Scholen
Fri. 08.02.2019
13:30
Charleroi - Les Écuries
Scholen
Sat. 09.02.2019
15:00
Charleroi - Les Écuries
55'