Stuk voor 6 dansers

BEREZINA

David Wampach

Creatie 2019 / Première

Chorégraphie : David Wampach

Danse : Lorenzo De Angelis, Régis Badel, Maeva Cunci, Ghyslaine Gau, Lise Vermot, Mickey Mahar
Conseils artistiques : Dalila Khatir, Jessica Batut
Costume-Maquillage : Rachel Garcia
Lumière : Patrick Riou
Son : Gaspard Guilbert

Régie générale : Emmanuel Fornès

Production déléguée : Association Achles
Attachée de production et diffusion : Julie Le Gall

Coproduction : Charleroi danse, La Maison – CDCN Uzès Gard Occitanie, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, ICI – CCN de Montpellier/Occitanie, Le Phare – CCN du Havre Normandie, CCN d’Orléans, La Place de la Danse – CDCN Toulouse/Occitanie
Soutien : Saison Foundation (Tokyo/Japon), CN D – Centre national de la danse, Théâtre de Nîmes

L’Association Achles est subventionnée par la Préfecture de Région Occitanie Pyrénée Méditerranée – Direction Régionale des Affaires Culturelles et par la Région Occitanie Pyrénée Méditerranée au titre de l’aide à la compagnie conventionnée, et la Ville de Montpellier. Elle est régulièrement soutenue par Réseau en Scène et l’INSTITUT FRANCAIS dans le cadre du dispositif d’aide à la mobilité.
David Wampach est artiste associé à La Maison CDCN Uzès Gard Occitanie.

Jonglerend tussen herinterpretaties van klassiek ballet en een interesse voor rituelen en trance, ontzegt David Wampach zich geen enkele vrijheid. Met BEREZINA herneemt, ontvouwt en vergroot hij de verschillende staten waarin een lichaam kan verkeren en bouwt hij voort op materiaal dat voorafging aan de creatie van het duo ENDO, vorig jaar op het programma in Charleroi danse. Door de referenties ontleend aan de geschiedenis van de dans en performance in vraag te stellen, voornamelijk dan de Japanse dansstroom Gutaï, vervolgt de choreograaf zijn zoektocht, hier in het gezelschap van een groep dansers, naar een vorm van dans die bestaat uit lagen van herinneringen, reële of gereconstrueerde, en die sporen in het heden hebben. Overduidelijk palimpsest wat betreft de staat van het lichaam in actie, subversief van vorm door een eruptie van bewegingen die de huid op de proef stellen, zijn we in dit werk getuige van de vleesgeworden daadkracht van het leven.

Vr. 01.02.2019
20:30
Bruxelles - La Raffinerie
Za. 02.02.2019
20:30
Bruxelles - La Raffinerie
60'