AVANT-PREMIÈRE #1

Mercedes Dassy + Vilma Pitrinaite

sur invitation

De “avant-première”- residenties willen artiesten de beste omstandigheden bieden om hun werk tot bloei te laten komen in de aanloop naar een creatie. Deze bevoorrechte begeleiding gebeurt onder de vorm van een technische residentie die toelaat om de laatste hand te leggen aan een voorstelling en die ondersteuning verleent bij de promotie ervan.

Een event met professionelen teneinde de uitwisselingen de zichtbaarheid vanhet werk van de artiesten te bevorderen sluit de residentie af. Dit jaar zijn de artiesten in residentie: Vilma Pitrinaite en Mercedes Dassy (december) en Ikue Nakagawa (januari).

RBL / Vilma Pitrinaite (LT/BE)

Na haar gymnastiekopleiding begonVilma Pitrinaite als vertolker in haar land van herkomst, Litouwen. Gretig om haar horizon te verbreden, zette zij haar opleiding verderin Frankrijk (Extensions/CDC de Toulouse, e.x.e.r.c.e/CCN de Montpellier,…) en werkte zij voor talrijke gezelschappen. Ze werd opgemerkt op het Aerowaves festival en creëerde verschillende stukken die haar durf, haar fantasie en haar aangeboren gevoel voor on-conventionaliteit tonen. Vandaag werkt Vilma Pitrinaite aan een solowerk over de figuur van de rebel, waar ze met bewondering en humor put uit de rapstijl en de energievan protestbewegingen.

RUUPTUUR / Mercedes Dassy (BE)

Mercedes Dassy, geboren in Brussel in 1990, is de choreografische revelatie van de laatste jaren. In haar vorige stukken behandelde ze het hyper-geseksualiseerde en ultra-connected feminisme (i-clit) en de meer globalepolitieke draagwijdte van het hedendaagse feminisme (B4 summer). Voor deze nieuwe creatie omringt Mercedes Dassy zich op het podium met drie andere dansers, met een sterke fysieke aanwezigheid, en beweegt van het individuele naar het collectieve om een nachtelijk en bevrijdend ritueel te creëren,een heidens, magisch en politiek feest.

 

 

Thu. 16.12.2021
17:30
Bruxelles - La Raffinerie
SUR INVITATION