AVANT-PREMIÈRES

Marian del Valle + Marion Sage

sur invitation

De “avant-première”-residenties willen artiesten de beste omstandigheden bieden om hun werk tot bloei te laten komen in de aanloop naar een creatie. Deze bevoorrechte begeleiding gebeurt onder de vorm van een technische residentie die toelaat om de laatste hand te leggen aan een voorstelling en die ondersteuning verleent bij de promotie ervan. Een event met professionelen teneinde de uitwisseling en de zichtbaarheid van het werk van de artiesten te bevorderen sluit de residentie af. Dit jaar willen we van deze gelegenheid gebruik maken om artiesten uit te nodigen wiens première voorzien was tijdens het LEGS 2020 festival, nu uitgesteld naar maart-april 2021.

Danses en dormance / Marian del Valle (ES/BE)

Marian del Valle, danseres en choreografe, doctor in kunst-dans werkt rond de begrippen van schrijven, geschiedenis en lichaamsgeheugen. Met Danses en dormance brengt ze een autobiografische performance die bestaat uit een aantal korte stukken, memoires van bewegingen, personen en motieven uit de geschiedenis van de dans.

Chorégraphie, textes, danse : Marian del Valle
Piano : Nathalie Alessi
Musique : Maurice Ravel, Luciano Berio, Alexander Scriabin
Scénographie, costumes : Marian del Valle
Regard extérieur : Antia Diaz
Production : Andanada asbl
Coproduction : Charleroi danse, centre chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles
Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles – Service de la danse, La Bellone

Grand Tétras / Marion Sage (FR/BE)

Master in dans van de Université Paris 8 en auteur van een doctoraatsproefschrift met als titel Critiques de danse et danses critiques dans la France des années 30 is Marion Sage geïnteresseerd in de relatie tussen de geschiedenis en de dans, met een uitgesproken belangstelling voor kritische en politieke avonturen. Haar eerste solo Grand Tétras is een poëtische en metaforische uiting van haar onderzoek en van het personage van Jean Weidt, danser, arbeider en politieke balling.

Création et interprétation : Marion Sage
Création sonore : Anne Lepère
Création lumière : Estelle Gautier
Réalisation du Tétras : Marilyne Grimmer
Réalisation du Perchoir : Marine Brosse
Accompagnements dans la recherche sur le mouvement : Florence Casanave, Louise Chardon, Christine Gabard et Anja Röttgerkamp
Regards dramaturgiques : Anna Muchin, Maud Pizon et Marie Pons
Photographies et captation : Zoé Tabourdiot
production : Entropie Production
coproduction : Le Vivat, scène conventionnée d’Armentières, Charleroi Danse, centre chorégraphique de Wallonie-Bruxelles, Le Ballet du Nord – CCN de Roubaix Hauts-de-France.
avec le soutien de : la DRAC Hauts-de-Francela Fédération Wallonie-Bruxelles

Do. 15.10.2020
17:30
Brussel - La Raffinerie
SUR INVITATION