AVANT-PREMIÈRES

Soirée 3 / Cassiel Gaube + Stéphanie Auberville

sur invitation

De “avant-première”-residenties willen artiesten de beste omstandigheden bieden om hun werk tot bloei te laten komen in de aanloop naar een creatie. Deze bevoorrechte begeleiding gebeurt onder de vorm van een technische residentie die toelaat om de laatste hand te leggen aan een voorstelling en die ondersteuning verleent bij de promotie ervan. Een event met professionelen teneinde de uitwisseling en de zichtbaarheid van het werk van de artiesten te bevorderen sluit de residentie af. Dit jaar willen we van deze gelegenheid gebruik maken om artiesten uit te nodigen wiens première voorzien was tijdens het LEGS 2020 festival, nu uitgesteld naar maart-april 2021.

Soirée d’études / Cassiel Gaube (BE)

Na zijn studie aan P.A.R.T.S. heeft Cassiel Gaube zich gewijd aan de beoefening en de analyse van de house-dance, een stijl die het licht zag in de clubs van Chicago en New York in de jaren ’80. Voor zijn tweede creatie werkt hij in trio samen met twee artiesten uit de urban dance scene teneinde zijn onderzoek verder te zetten naar het onuitputtelijke reservoir van passen, ritmes en danscombinaties die deze discipline biedt.

Salutations Mistinguettes / Stéphanie Auberville (FR/BE)

Stéphanie Auberville is danseres, choreografe en improvisator wiens artistieke aanpak het domein van documentair onderzoek benadert waar archieven en onze collectieve verbeelding worden uitgespit. Geïnspireerd op de Boléro, ergens halverwege tussen solo en gedanste lezing, onderzoekt Salutations Mistinguettes de representaties van stijlen van gisteren en vandaag.

Do. 05.11.2020
17:30
Brussel - La Raffinerie