Stuk voor 9 performers

9 forays

Louise Vanneste

Creatie 2021 / Premiere

Concept, chorégraphie : Louise Vanneste
Chorégraphie, danse : Paula Almiron, Jeanne Colin, Lucas Katangila, Amandine Laval, Katia Petrowick, Jason Respilieux, Jonathan Schatz, Léa Vinette, Castelie Yalombo
Son : Cédric Dambrain

Scénographie, éclairage : Arnaud Gerniers
Costumes : Jennifer Defays
Régie générale : Yorrick Detroy
Production, diffusion : Alma Office – Alix Sarrade
Administration : Gabriel Nahoum
Visuels © Louise Vanneste

Production : Rising Horses
Coproduction : Charleroi danse, Les Halles de Schaerbeek
Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles

Louise Vanneste / Rising Horses est accueillie en compagnonnage au Théâtre de Liège (2018-2022) et est artiste associée aux Halles de Schaerbeek.

Louise Vanneste laveert steeds tussen precisie en emotie. In samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines, poogt haar werk een fijnzinnig verhaal te brengen in een afgebakend en esthetisch complex universum. 9 forays, een creatie voor negen performers, vertrekt van de verbeelding die planten enerzijds, en geometrie anderzijds oproepen – “… omdat ze in staat stelt de ritmes en bewegingen van de wereld te reproduceren via het lichaam en de handeling”. Zo zal ze met deze grote groep op scène aan de hand van verzamelde en gedupliceerde micro-impulsen een louter zintuigelijke beleving creëren in tegenstelling tot een meer psychologische benadering. Zoals in haar voorgaande werken ontwikkelt de choreografe hier een stuk, geformatteerd en terzelfdertijd intuïtief, dat onze gewaarwording interpelleert en door klank – discreet, een enkele melodielijn – en stilte aan het wankelen wordt gebracht, hetgeen resulteert in een bijzondere, ijle spanning. Een universum dat met het onze vibreert.

Wo. 10.03.2021
20:00
Charleroi - Les Écuries
Voorstellingen
Do. 11.03.2021
20:00
Charleroi - Les Écuries
Voorstellingen
± 60’