Stuk voor 5 artiesten

À travers les aulnes

Louise Vanneste

Creatie 2019 / Première

Conception, chorégraphie et mise en espace : Louise Vanneste
en collaboration avec
Vidéo : Stéphane Broc
Musique : Cédric Dambrain
Scénographie, éclairage : Arnaud Gerniers, assisté de Benjamin van Thiel
Regards extérieurs : Anja Röttgerkamp, Eveline Van Bauwel
Interprètes (en cours) : Gwendoline Robin, Gabriel Schenker + 3 danseurs
Assistante dramaturgique : Emmanuelle Nizou

Production : Louise Vanneste / Rising Horses
Coproduction : Charleroi danse, Kunstenfestivaldesarts, Théâtre de Liège, Les Halles de Schaerbeek, Le Gymnase – CDCN de Roubaix/Hauts-de-France
Partenariat : La Bellone
Soutien : Fédération Wallonie-Bruxelles, Grand Studio


Une coproduction et co-présentation Charleroi danse et Kunstenfestivaldesarts


Charleroi danse s’engage à produire, présenter et accompagner les œuvres de Louise Vanneste durant trois années de 2017 à 2020.

Met Thérians(2017) is Louise Vanneste aan een onderzoek begonnen dat dans en romantische literatuur integreert. À travers les aulnesis een nieuwe baken geïnspireerd op de roman Vendredioules Limbes du Pacifiquevan Michel Tournier. Louise Vanneste en haar medewerkers vertrekken van de mentale beelden die het lezen van de roman heeft voortgebracht. Daaruit ontstaat een fantasierijke choreografie over de mythe van Robinson, zijn band met het onbewoond eiland en zijn ontmoeting met Vrijdag. Vanuit het verlangen om de toeschouwer een intimiteit te doen ervaren in dit werk, heeft Louise Vanneste voor een choreografie gekozen die op alle zintuigen inzet. Terzelfdertijd wilde de choreografe een dansend lichaam niet als epicentrum vanÀ travers les aulnesnaar voor schuiven. Video, licht, klank, nemen het aldus over, staan in verbinding met elkaar, zijn autonoom en “zijn evengoed lichamen in de ruimte die op hun manier een andere perceptie van tijd en beweging creëren, en uiteindelijk ook van wat een lichaam is.”

14 > 18.05.2019
Bruxelles - La Raffinerie